27 Ağustos 2008 Çarşamba

8 Eylül’de okullar açılıyor

8 Eylül’de yani 16 gün sonra Okullar açılıyor.. Tatil’den sıkılmış arkadaşlar bu habere seviniyorlardır eminim.. ama henüz keyfine varamamış arkadaşlar eminim kara kara düşünmeye başlamışlardır. Okullar 8 Eylül’de açılıyor peki ne zaman kapanacak ? 8 Eylül’de açılan okullar 12 Haziran 2009 tarihinde kapanacak.


Okullar yarı yıl tatiline 23 Ocak’ta girecek ve 9 Şubat’a kadar dönem tatili yaoacaklar.



2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılıda 7 Eyllül 2009′da açılacak..



Şimdiden hepinize iyi bir sene geçirmenizi diliyorum.

Yaz Tatili Kısaltıldı

ÖĞRENCİLER bugün 2007/2008 öğretim yılını kapatıp uzun yaz tatiline çıkmanın keyfini yaşarken, Milli Eğitim Bakanlığı tatil süresini bir hafta kısalttı. Bakanlık, önümüzdeki ders yılında resmi tatillerin hafta içine denk geleceği gerekçesiyle okulların açılması tarihini 15 Eylül’den 8 Eylül’e çekti.


Lise öğrencilerine `yeni haklar tanıyan’ yönetmeliği okulların kapanmasına bir gün kala yürürlüğe sokarak sürpriz yapan Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci sürprizi çalışma takvimini değiştirerek yaptı. Daha önce 2008/2009 öğretim yılının 15 Eylül Pazartesi günü başlayacağını bildiren Bakanlık, resmi tatil günlerinin hafta içine rastlaması nedeniyle değişiklik yapıldığını açıkladı.

Buna göre öğrencilerin yaz tatili bir hafta kısaldı, ders yılının açılışı 15 Eylül’den 8 Eylül’e alındı. Yeni çalışma takvimine göre; 8 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2008/2009 ders yılı birinci dönemi 23 Ocak Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili 26 Ocak- 6 Şubat 2009 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi 9 Şubat Pazartesi günü başlayacak, 12 Haziran 2009 cuma günü sona erecek. Yeni çalışma takvimine göre 2009/2010 öğretim yılı da 7 Eylül’de başlayacak.

Genelgede, ÖSS’ye girecek adayların ÖSYM’deki işlemlerinin zamanında gerçekleştirilebilmesi için gerekli titizliğin gösterileceği de kaydedildi.

Okullar ne zaman açılacak ?

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Başkentte okulların 1 ay geç eğitime başlamasıyla ilgili Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından bakanlığımıza yazılı bir talep gelmedi” dedi.




Bakan Çelik, Van’daki incelemeleri kapsamında Devlet Hastanesini ziyaret ederek, burada tedavi gören hastalara geçmiş olsun dileğinde bulundu.



Hastane çıkışında bir gazetecinin Ankara Büyükşehir Belediyesinin Ankara’daki su sıkıntısı nedeniyle kentteki okulların bir ay eğitime geç başlaması yönündeki talebini hatırlatması üzerine Çelik, henüz bakanlığa böyle bir yazılı talebin gelmediğini söyledi.

E-okul’a girilen bilgiler

E Okul’a Hangi bilgileri gönderiliyor ve alıyor.


Gönderilen ve Alınan Bilgiler

(Bu işlemlerden önce e-Okul da Sınıf ve şuba tanımının elle yapıması gerekmektedir.)

* Öğrenci Başlık Bilgisi:(İsim-Soyisim-sınıf-Sube-YDili-Kimlik No)

* Nüfüs Cuzdan Bilgileri:(Dini-Kangurubu-Kayıt No-Kayıt Tarih)

* Anne Bilgileri:(Öğrenim Durum-,Mesleği-E-Posta Adresi-Sağ / Önü-Birlikte/Ayrı-Sürekli Hastalığı-Engel Durumu-Tel (Ev)-Tel (Cep)-Tel (İş)

* Baba Bilgileri:(Öğrenim Durum-,Mesleği-E-Posta Adresi-Sağ / Önü-Birlikte/Ayrı-Sürekli Hastalığı-Engel Durumu-Tel (Ev)-Tel (Cep)-Tel (İş)

* Veli bilgileri(Anne ve baba ise)

* Öğrenci Resmi:

* Genel Bilgileri:(Kiminle oturuyor?-Oturduğu ev kira mı?- Boy- Kilo vb…)

E-okul sistemi ve yenilikler

e okul eğitim sisteminde şüphesizki yeni bir dönem başlattı. e okul ile öğretmenler öğrenci notlarını ayrı ayrı not tutmak yerine direkt olarak öğrenci ile ilgili sisteme bütün bilgileri aktarabiliyor. Öğrencinin aldığı notlar, devamsızlık durumu, okuduğu kitaplar ders programı online bir işlem sayesinde tüm bu veriler yüklenebiliyor. Bu e okulsistemi ile birlikte gelen diğer bir yenlik ise öğrenciler sisteme girilen karne notlarını, devamsızlıkları ve ders programlarını öğrenebiliyorlar. Teknoloji sayesinde bütün işlerimizi oturduğumuz yerden yapar olduk.




İlköğretim öğrencileri karne notlarını öğrenmek için önceki yazımda belirrtiğim e okul karne notu öğrenme konusuna bakabilirler.

Eğer İlköğretim öğrencisi değilseniz sizde kane notunuzu öğrenmek için başka bir sistemi kullanabilrsiniz.

E-okul’un Öğretmenler için avantajları

E-okul sistemin Öğretmenler için avantajlarını şu şekilde sırabiliyabiliriz.




* Öğrencilerin sınav sonuçlarını girebilecek,

* Öğrenciler için ders notları yayınlayabilecek,

* Derslere hazırlayıcı testler hazırlayabilecek,

* Öğrenci anket ve ölçme değerlendirmelerini hazırayabilecek,

* Ve bu değerleri listeleyebileceklerdir.

Ortaöğretim Sınıf Geçme Yönetmeliği’nde Değişiklik Çalışmaları

Ortaöğretim Sınıf Geçme Yönetmeliği’nde yapılması planlanan değişiklik uyarınca öğrencilerin kaç dersten sorumlu geçebileceklerine ilişkin veri oluşturmak icin anket yapılıyor. Yetkililer, mevcut uygulamada öğrencilerin bir üst sınıfa en fazla iki dersten sorumlu olarak geçebildiklerine dikkat çekerek, ancak velilerden ve öğrencilerden bu sayının yükseltilmesi icin talep geldiğini, bunu göz önünde bulundurarak bir anket düzenlediklerini belirtti.

E-okul 2008 yibo başvuruları

E-okul yibo başvuru;


Güvenlik Kayıt No alanı ilk giriş için boş geçilebilir. Başvurunun kaydedilmesinden sonraki girişlerde size verilecek olan “Güvenlik Kayıt No” değerini girmelisiniz.



Dikkat: Kayıt işleminden sonra ekranda gösterilecek olan “Güvenlik Kayıt No” değerini almayı unutmayınız! Numarayı almayı unuttuysanız öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğüne şahsen başvurarak Güvenlik Kayıt Numarası’ nı öğrenebilirsiniz. E-okul yibo başvuru işlemlerini bu sıra çeklinde yapabilirsiniz.